Történetem Tibetben

2019.05.01

Amit a mesterem tanított, az egy nagyon egyszerű gondolkodásmód, viszont több ezer éves tapasztalatból táplálkozik. 

 A történet 2007-re nyúlik vissza, amikor is egy barátom segítségével kijutottam Tibetbe, ami akkor sem volt egy egyszerű dolog. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy egy évig ott élhettem egy kis faluban és tanulhattam mesteremtől, masszázst, csontkovácsolást, gyógynövényekkel való bánásmódot, vagyis egy komplex gyógyítási módot.

Amit a mesterem tanított, az egy nagyon egyszerű gondolkodásmód, viszont több ezer éves tapasztalatból táplálkozik. Első pillére az anatómia, a test tudása, tehát testünk megismerése, felfedezése. Mindenféle fizikai összefüggése az az alapja, hogy tudjunk a testünkkel bánni, a másik pillér pedig ennek a lelki háttere.

Szerettem volna Tibetben maradni, ott élni hátralévő életemet, de mesterem szelíd mosollyal az arcán azt mondta, hogy az ott tanultakat hozzam haza a szülőhazámba és segítsek az itteni embernek.

Így kerültem Tibetből haza, fantasztikus volt kinn élni, tanulni, dolgozni és szolgálni.

Mint a filmekben szokás látni, a munkáért cserébe kaptam a tanítást, szállást és élelmet én és a hozzám hasonlóan tanulni érkezett társaim. Kemény fizikai munkával indult a napunk, vizet hordunk fel a faluba több kilométerről.

Sokat kaptam mesteremtől, amihez mindig vissza lehet nyúlni és végigkísér életem végéig. Ha nem tanulhattam volna Tibetben, ma biztosan nem itt tartanék, és nem úgy gondolkodnék, mint ahogyan azt teszem!