Masszázs vagy csontkovácsolás?

2019.05.06

Nézzük az elejéről, mi mire való!

Sokszor teszik fel a kérdést számomra.

Nézzük az elejéről, mi mire való. A masszázs felfrissíti a testünket, fellazítja az izomzatot, lehet vele enyhíteni izomgörcs fájdalmakat és nagyon jótékony a szervezetünk keringésére nézve is.

Rossz közérzetünk vagy a fájdalom hátterében gyakran valamilyen vázszerkezetünket érintő elmozdulás, kimozdulás áll, ez okozza az izomzat a szövetek vagy valamilyen idegpálya ingerlését és magát a panaszt.

Ha nincs rendben a vázszerkezetünk, akkor a masszázs csillapítja a tünetet vagy időlegesen megszünteti, de mindaddig, amíg ki nem javítjuk a csontok helytelen helyzetét, addig a fájdalom maradni fog.

Szervezetünket sokszor nem kíméljük és ebből adódóan helytelen tartások, becsípődések és egyéb elváltozások alakulnak ki, melyeket csontkovácsolással vissza lehet rendezni.

A masszázs elengedhetetlen része a kezeléseimnek, ezzel indítok, ugyanis fel kell lazítani a letapadt, befeszült izmokat és szöveteket, azaz elő kell készíteni a testet a csontok visszaállítására.

Egyik sincs a másik nélkül, ha nem lazítanánk fel a csonkkovácsolás előtt a testet, akkor valami nagyon fájdalmas, kezelésnek nem nevezhető dolog lenne a végeredmény.

Ha viszont nincs meg a csontozat kiigazítása, akkor a probléma eredtét nem kutattuk fel, nem szüntettük meg!