URAD-ALMA

2022.04.14

. URAD-ALMA

Ismert elnevezései: gyökér csakra, föld csakra. A testtudat, életerő, biztonságérzet, bizalom csakrája.Belsőelválasztású mirigye a mellékvesék, a vesemeridián tartozik hozzá. Tudattartalma: Az Úrtól, az Uradtól kaptad ezt az energiát, aminek segítségével gyökeret ereszthetsz a fizikai világban. Le(felé) születünk, és első dolgunk, hogy megteremtsük a létfeltételeinket: étel, ital, ruha, hajlék, stb. A fizikaifenntartásunkkal áll kapcsolatban, a védelemmel, biztonsággal, önfenntartással, bizakodással.

BETEGSÉGEI:

o Alacsony vérnyomás: Nem saját szükségletei szerint él,hanem szüleid vagy a társadalom elvárásai szerint. Nem állellen a felé irányuló elvárásoknak.o Alvászavarok: Gyakran a stressz tünetei, és annak jele,hogy nem tud átkapcsolni az aktív fázisról a passzívra.o Aranyér: Ennél a panasznál a véredények nem lazulnak elszékeléskor, vagyis ilyenkor nem szán elég időt székelésre,mivel állandó rohanásban él. A székelés szimbolikusan azéletet jelzi: nyugalomra és ellazulásra van szükség.o Bélgyulladás: A bélgyulladás fő tünetei a hasmenés és a sipolyképződés. E betegség okai a tartós stressz és az elnyomott düh. Azokat az embereket érinti, akik drámaian reagálnak minden eseményre, és félnek a kudarctól.o Depresszió: A valódi depressziót - ellentétben a depresszív hangulattal - terápiásan kell kezelni. Ez a betegség a gyökér csakra energetikai zárlatára vezethető vissza. Az időskori depressziót a testi leépülés megtapasztalása okozza. Az érintett nem ismeri fel, hogy e kor tanulási feladata az, hogy a szellem felé forduljon, és ezért a régi időket sírja vissza.o Fogbetegségek: A fogak állapota a vitalitás kifejezője. Ha fogproblémái vannak, akkor energiahiányban szenved, és elnyomja agresszióját, nem engedi problémáit a felszínre jutni.o Fogínygyulladás: Gyakran az önbizalom hiánya okozza, amely a gyökér csakra jellemzője. Fogínygyulladást okozhat a C-vitamin hiánya is.o Hasmenés: Mindig a félelem vagy bizonytalanság tünete. Szimbolikusan a gyökér csakra egyik fontos témájára utal: arra, hogy az illető nem képes elengedni.o Hátproblémák: Egyenesség és tartásproblémákra utalnak, arra, hogy mennyire magabiztosan viselkedik és jár az életben. A bűntudat is okozhat hátfájdalmakat, hiszen tonnányi bűnt hordhat a hátán az érintett.o Magas vérnyomás: Nem tud ellazulni, ezért szíve és véredényei sem pihennek eleget. A szó valódi értelmében állandó nyomás alatt áll.o Reuma: A mozgékonyság hiányából fakadó megmerevedésre utal. Ilyenkor a test drasztikusan fejezi ki magát, és nagy fájdalmakkal járhat a betegség.o Székrekedés: Állandó stresszre utal. Nem engedi, hogy csökkenjen benne a nyomás, így sok terhet kell magával cipelnie. Az elengedéstől való félelem váltja ki.o Veseproblémák: Párkapcsolati problémákra utal.Megoldandó feladatai lehetnek: félelem a jövőtől; bizalmatlanság a sorssal szemben; kimerültség, energia és erőhiány; kevés mozgás; hideg végtagok; gyökértelenség, talajvesztettség érzete; egzisztenciális félelem.Blokkja és annak feloldása: célja a túlélés, és a félelem zárhatja el. Pl. a fájdalmas halál. De a jelenlegi életünk félelmei szintén blokkolják ezt a csakrát, ezért érdemes tudatba emelni, hogy feloldjuk a blokkokat. Mitől félhetünk? Általában attól, hogy a múltbeli kellemetlen, fájdalmas eseményeket újra át kell élnünk, mint pl. a szegénységet, testi bántalmazást, megalázást, betegséget, stb. A jövőtől való szorongást is a múlttól való félelem generálja. Minél többet tartózkodunk a jelenben, annál kevesebb félelmet élünk meg.

A CSAKRA MEGERŐSÍTÉSE ÉS HARMONIZÁCIÓJA:

o Testgyakorlatok: A gyökércsakra irányítja biztonságérze-tünket, a föld elemmel áll kapcsolatban. Mivel a gát területén helyezkedik el, azok a testhelyzetek aktiválják, melyek az energiát erre a területre irányítják. Ezek a gyakorlatok különösen hasznosak akkor, amikor szorongunk: Vadzsrászana (gyémánt-villámjogar), Garbh-ászana (gyermekpóz). Salabhasana (sáskaállás), Dhanurasana (íjtartás), Paschimottanasana (hátnyújtás)o Jógaösvény: Hatha-jógao Fogadja el hibáit! Aki cselekszik, az hibázik is. Az állandóönellenőrzés és a tökéletességre való törekvés csak beteggé tesz.o Szüntesse meg a versengő maga-tartást!o Szaunázzon rendszeresen!o Rendszeresen kocogjon, kertészkedjen, tartózkodjon minél többet a természetben.o Hordjon vörös vagy földszínű ruhákat.o Megerősítés: "Tudom, hogy a Földanya támogatja létezése-met és minden tervemet.Batta Éva Gizella :Az Élet spirituális művészete